Cauta Lista Membrii Calendar Ajutor
Ora curenta: 02-10-2012, 05:24 AM Salut, Musafir! (LogareÎnregistrare)

Pesti Acvariu Coltul tehnic & hardware Home made v
Bomba CO2 home made
Posteaza raspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 1 voturi - 1 in medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bomba CO2 home made
crazyalex Offline
Member

Alaturat: Aug 2008
Reputatie: 0
Bomba CO2 home made
Zilele astea imi fac o bomba CO2 mam documentat dar tot am niste nelamuriri in fine am o idee la care asi dori niste sfaturi sau idei, etc. Vreau sa fac asa:
-2 sticle de coca cola si fanta de 2l;
-1 sa fie bomba CO2(compusu) iar cea de a 2-a sa fie de decantare in care nu voi pune nimica decat voi introduce un furtun din ceallalta sticla si vaoi scoate alt furtun spre o a 3 sticla mai mica in care o voi umple cu apasi din ea mai departe in acvariu;
- in acvariu momentan furtunu am sal conecatez la o piatra de aerare(momentan).
Ce vreau eu sa stius igur este daca fac bine si in sticluta cea mica pun apa , in cea de decantare o voi lasa goala (seara inchid instalatia si CO2 se va strange in sticla de decantare) si sticla propriuzisa cu solutia CO2.
A mai facut cnv asa ceva cu 3 sticle in total?
Si cam de la ce ora sa deschid instalatia si la ce ora sa o inchid?Rolleyes

what's up dac?
02-19-2010 07:29 PM
Gaseste toate mesajele acestui utilizator Citati acest mesaj intr-un raspuns
Claude Offline
Leviathan

Alaturat: Nov 2008
Reputatie: 1
RE: Bomba CO2 home made
Observatii:
- a 3-a sticla e inutila. foloseste un numarator de bule de la o perfuzie.
- degeaba pui piatra de aerare. nu face serviciul nici macar 10% eficienta in plus datorita actiunii corozive a co2-uli se va farama in termen scurt.
- vezi ca in timp furtunul de aer normal devine casant de la co2.
(Acest mesaj a fost modificat ultima data: 02-19-2010 09:15 PM de Claude.)
02-19-2010 09:14 PM
Viziteaza site-ul acestui utilizator Gaseste toate mesajele acestui utilizator Citati acest mesaj intr-un raspuns
crazyalex Offline
Member

-o sa folosesc furtun de pompa de aer ms ca mai atentionat si numarator de perfuzie osa fac rost.
Dar de reteta asta ce ziceti? O reteta imbunatatita suna cam asa: 2 pliculete de gelatina Dr. Oetker (10 g fiecare) se pun la hidratat intr-o cana (altfel face coloase), se iau 2,5 cani de apa calda in care s-au dizolvat in prealabil 1,5 cani de zahar si se pune la fier imtreuna cu gelatina pana da intr-un clocot, apoi se lasa la racit pana poate fi turnata in sticla, dupa care se baga la frigider pentru a se intari. Cand s-a inchegat se scoate de la frigider se introduc 1,5 cani de apa calduta si o lingurita de drojdie, daca temperatura ambientului este mica si folositi un difuzor ceramic puteti pune chair 2 lingurite de drojdie. Rectia portneste mai incet dar dureaza mai mult decat prima.
Eu momentan vreaus a fac un experiment sa vad cum si ce si dacai bn etc imi iau numarator etc...

what's up dac?
(Acest mesaj a fost modificat ultima data: 02-20-2010 04:25 AM de crazyalex.)
02-20-2010 04:22 AM
crazyalex Offline
Member

Deci am facut bomba dupa reteta asta: 200 ml apa pt 2 plicuri de gelatina(10 g fiecare)+200 ml zahar in 300 ml apa. Am amestecat totu ep foc,am pus compozitia in sticla sticla in frigider si duap ge sa intarit gelatina intro cana 200 ml apa calda am pus 1 lingurita de drojdie la plic(granule).... am asteptat 1 ...2...3 ore si sticla tot nus a intari si nu produce CO2. Unde am gresit sau ce trebuie sa mai fac??

what's up dac?
02-25-2010 03:46 AM

crazyalex Offline
Member

A 3-a zi dupa instalarea bombei CO2. Dupa esecuri( nu se intarea sticla) si scufundarea instalatiei in apa constat scurgeri scapari de gaze dupa ce am reparat(lipit) si in tota agitatie instalari si asezari sa intarit sticla si am lasat sa iasa 1 bula la 9 secunde este bn?

what's up dac?
02-26-2010 05:18 AM
crazyalex Offline
Member

Vreau sami fac un reactor si asi dori nsite idei cam din ce sal fac buba e ca o sal pun intruna cvariu mic de 20 l daca era in cel mare il faceam dintr-o sticla de 0.5l.

what's up dac?
03-02-2010 07:17 PM
Claude Offline
Leviathan

cauta sa achizitionezi un reactor. nimic din ce ai putea improviza nu se compara cu un difuzor ceramic la un acvariu as amic.

de obicei, in functie de plantele din acavriu se merge de la 1 bula/2 sec pana la 3 bule /sec.

cand plantele fac pearling, si pestii nu dau semne de lipsa de oxigen esti ok. nu exista o formula exacta.
03-02-2010 07:54 PM
Viziteaza site-ul acestui utilizator Gaseste toate mesajele acestui utilizator Citati acest mesaj intr-un raspuns
crazyalex Offline
Member

Si la plante cum imi dau seama daca ede ajuns sau nu sau daca le face rau?

what's up dac?
03-03-2010 05:32 AM

Claude Offline
Leviathan

pai de aia ziceam de pearling. la plante nu exista (din cate stiu eu) probleme cu excesul.

cand e o concentratie ideala vei observa ca plantele produc oxigen si arata astfel:
http://images.tribe.net/tribe/upload/pho...82e3fa827d

e ca si cum ai avea aeratoare f. fine puse prin tot acvariul. practic la mine ies firisoare de oxigen din diverse plante...cel mai rapid lucreaza riccia. acum, sa nu intelegi ca pearlingul se intampla instantaneu
la mine il observ cel mai des seara dupa cateva ore bune de iluminat.
(Acest mesaj a fost modificat ultima data: 03-03-2010 07:13 PM de Claude.)
03-03-2010 07:09 PM
crazyalex Offline
Member

Fratilor am o intrebare mai ciudata. Daca bag in fiecare zi CO2 in apa nu trebuie sa dispara algele?? Mie numi dispar.

what's up dac?
03-07-2010 06:04 AM
Posteaza raspuns 

Saritura forum: