Cauta Lista Membrii Calendar Ajutor
Ora curenta: 07-30-2010, 06:46 AM Salut, Musafir! (LogareÎnregistrare)

Pesti Acvariu Coltul tehnic & hardware Home made
Bomba CO2 home made
Posteaza raspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 1 voturi - 1 in medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bomba CO2 home made
Claude Offline
Leviathan

Alaturat: Nov 2008
Reputatie: 1
RE: Bomba CO2 home made
in niciun caz. nu stiu unde ai citit asa ceva pentru ca pare o bucata foarte foarte trunchiata de informatie. Ideea e ca daca gasesti optimul de fertilizare completa (inclusiv cu CO2 ) atunci plantele cresc si folosesc nutrientii nelasandu-i la indemana algelor). altfel...dumnezeu cu mila, fluctuatiile de co2 favorizeaza algele. (BBA si altele)
(Acest mesaj a fost modificat ultima data: 03-08-2010 05:26 PM de Claude.)
03-08-2010 05:25 PM
Viziteaza site-ul acestui utilizator Gaseste toate mesajele acestui utilizator Citati acest mesaj intr-un raspuns
eXotic Offline
Member

Alaturat: Sep 2009
Reputatie: 0
CO2 nu toate plantele au nevoie de Co2.Si nici nu se vede mare diferenta.

Acvariu 120 L HOME MADE
03-14-2010 08:32 PM
Gaseste toate mesajele acestui utilizator Citati acest mesaj intr-un raspuns

Haotik Offline
Administrator

Alaturat: May 2008
Reputatie: 2
Este enorma diferenta pentru plantele care au co2 si fertilizanti cum trebuie. Stiu asta pentru ca am vazut acvarii cu co2 cum arata in comparatie cu celelalte.
03-15-2010 08:08 PM
Gaseste toate mesajele acestui utilizator Citati acest mesaj intr-un raspuns
Claude Offline
Leviathan

Alaturat: Nov 2008
Reputatie: 1
Singurul tip de viata pe care îl cunoastem pe planeta asta, este bazat pe chimia complexa a carbonului. Ca sa creasca o planta are nevoie, recte, de carbon. Si il ia, (wow ce surpriza), mai ales din CO2 -ul asta adica dioxidul de carbon pe care tu alegis a il bagi sau nu in acvariu. iar plantele vor creste mai repede sau mai incet in functie de cat vor gasi in ambele situatii.
Toate plantele au nevoie de CO2. (ce naiba, nu ai facut biologie la scoala? e informatie elementara) ideea e ca multe din plante au nevoie de mai mult decat cel care se gaseste deja dizolvat in apa (proveninde de la schimbul de gaze ce se produce la suprafata apei (ceapa ei de chimie, si fizica), sau fiind emis de diverse surse - bacterii, vietuitoare gen pesti, nevertebrate etc.
Ti-am mai spus si in trecut, eu, unul, as fi mai rezervat in a face afirmatii absolute, care pentru orice persoana cu o cultura generala decenta sunt ridicole. No offence.
(Acest mesaj a fost modificat ultima data: 03-15-2010 09:37 PM de Claude.)
03-15-2010 09:34 PM
Viziteaza site-ul acestui utilizator Gaseste toate mesajele acestui utilizator Citati acest mesaj intr-un raspuns
Posteaza raspuns 

Saritura forum: