Cauta Lista Membrii Calendar Ajutor
Ora curenta: 07-30-2010, 06:33 AM Salut, Musafir! (LogareÎnregistrare)

Pesti Acvariu Diverse Boli si tratamente
boala vivipari
Posteaza raspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 in medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
boala vivipari
fratelo Offline
Junior Member
**

Alaturat: Jul 2009
Reputatie: 0
Sad boala vivipari
in primul rand salut
daca m-ati putea ajuta si pe mine ar fi ok. mai multi pesti din acvariu(toti vivipari) se freaca cu burtile da nicip, pietre, buturuga, plante...nu au nimic pe corp...nu au cozile zdrelite. temperatura o am la 26 grade si nu am introdus nimic nou in acvariu. de ce fac lucrul acesta?
07-29-2009 06:59 AM
Gaseste toate mesajele acestui utilizator Citati acest mesaj intr-un raspuns
fratelo Offline
Junior Member
**

RE: boala vivipari
chiar insist sa m ajutati si p mine cu niste sfaturi.acum mai toti fac asa
http://www.youtube.com/watch?v=5hAetOEZgTI asa fac toti
(Acest mesaj a fost modificat ultima data: 07-29-2009 07:33 PM de fratelo.)
07-29-2009 06:49 PM
somo Offline
Junior Member
**

Buna acum i-ti transcriu ceva dintr-o carte chiar acuma citeam si eu Ia asculta cum se numeste boala:

Ooddinium (boala de catifea) Oodinium este un caz special intre parazitii unicelulari ai pestilor deoarece acest organism are o origine vegetala(este un asa numit "dinoflagelat").
In stadiul inipial, pestii se freaca de obiecte si frunzele plantelor, dar boala devine vizibila numai daca infestarea este mai puternica. In acvariile de apa dulce infectiile sunt provocate de oodinium pillularis, pe cand in apa sarataa...

In urma infectiei cu Oodinium pielea pestilor este plina de mici puncte alb- galbui. Agentii patogeni se afla pe piele ei cresc pana la dimensiunea maxima de 0.3 mm deci sunt mult mai mici decat ichthyophthirius si se pot deosebi usor de acesta din urma. O infestare cu Oodinium incepe de regula de la inotatoare si apoi se raspandeste pe tot corpul. In stadiile avansate pestele arata ca pudrat cu faina, pielea este acoperita de o membrana catifelata, invelisul de cativea sepoate observa daca pestele este privit in lung, in stadiile mai avansate bucati mici de piele se desprind si ochii sunt si ei acoperiti cu o membrana cetoasa, tratamentul cu SERA OODINOPUR a fost creat special pt aceasta boala. Se poate folosi si in apa dulce si in apa marina si omoara cu succes organismele patogene in 3-5 zile. Datorita continutului sau de cupru SERA OOdinopur nu trebuie utilizat in acvariile cu nevertebrate.
Verificati concentratia cuprului cu SERA copper-test inainte si dupaa tratamentul cu seara oodinopur pentru a obtine concentratia optima de cupru(0.3 mg/l).
Doza terapeutica este de 0.25-0.3mg/l Cu trebuie aplicata odata pe zi. Cam cua sta te-am putut ajuta eu, ai avut noroc ca am citit eu ce ai scris, altfel sunt sigur ca nu primeai un raspuns asa am patit si eu! Tinema la curent cu evolutia bolii bafta Wink id-ul meu jhonnnyy.bravo sa te prezinti
07-29-2009 10:37 PM
fratelo Offline
Junior Member
**

ai vazut filmuletul??? p ei inca nu a aparut nimic...dar toti fac lucrul asta.si ai idee cam cat costa acest tratament?k stii si u, suntem in criza
07-30-2009 12:11 AM

somo Offline
Junior Member
**

Pai intereseazate la magazin cat costa acest medicament, eu astazi le-am pus medicament ina cvariu la ai mei pt ca pe sanitari ia prins o boala care le distruge aripioarele si inotatoarele
07-30-2009 01:59 AM
fratelo Offline
Junior Member
**

aha...o sa ma duc sa ma interesez...dar cum ti-am spus.nu au nimic p ei(inca)
07-30-2009 04:28 AM
fratelo Offline
Junior Member
**

somo, dar ai tai aveau puncte mioci pe ei??? ca eu ocmai am avut o discutie interesanta cu proprietarul unui pet shop si mi-a zis ca fac asa din cauza lipsei sarii din apa
si a zis k trece totu cu qte o lingura de sare la 10 l si 2 pastile de baktopur
07-30-2009 03:51 PM
somo Offline
Junior Member
**

Fa cum vrei ce ti-am scris acolo am citit dintr-o carte, eu nu am avut asemenea boala in acvariu! cartea se numeste "Ghidul sera"
07-31-2009 07:15 PM

obiwan51 Offline
Junior Member
**

Alaturat: Jun 2009
ce ai tu in acvariu poate fi si un inceput de 'finrot', si la mine hifo se frecau de plante si de buturuga, nisip si alte obiecte din acvariu in prima faza fara sa aiba vre-o urma de puncte sau altceva pe ei dar dupa o vreme inotatoarele au inceput sa putrezeasca si sa ramana doar niste cioturi in locul lor, uita-te atent si vezi daca exista pe corpul pestilor solzi ridicati, portiuni exfoliate, se remarca stralucind metalic atunci cand pestele e in miscare. daca observi ceva de genul asta iti recomand de la tetra 'general tonic' da rezultate excelente, testat de mine pe xifo, platy si guppy. succes si tine-ne la curent.

Acvariu 50L home-made -> http://www.youtube.com/watch?v=KJPUOx-w28s
http://obiwan-kenobi51.evony.com
08-03-2009 06:05 AM
Viziteaza site-ul acestui utilizator Gaseste toate mesajele acestui utilizator Citati acest mesaj intr-un raspuns
fratelo Offline
Junior Member
**

starea pestilor s-a inrautatit...dar numai gupy au aceste probleme.au inceput s imi moara. isi strang cozile, li s suge burta si inoata de park nu s pot indoi...azi le-am bagat general tonic de la tetra...sa vedem daca o sa aiba vreun rezultat. dak mai aveti sfaturi va rog sa imi spuneti si mie c ar trebuyi s mai fac
08-11-2009 12:50 AM
Posteaza raspuns 

Saritura forum: