Cauta Lista Membrii Calendar Ajutor
Ora curenta: 02-10-2012, 05:53 AM Salut, Musafir! (LogareÎnregistrare)

Pesti Acvariu Zona incepatori Intrebari incepatori v
Am nevoie urgenta de niste informatii
Posteaza raspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 in medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alinushvl Offline
Junior Member
**

Alaturat: Jun 2010
Reputatie: 0
As avea si eu o serie de intrebari :
1. M-am decis sa imi cumpar si eu ceva pestisori ceva plante niste ornamente, un filtru de apa etc ...
2. In acvariu am mai multe specii de pesti , cum ar fi: Guppy, xifo, moly, scalari, neoni... Am injur de 60 de pestii...
3. Cu plantele stau mai prost... dar daca o sa gasesc pe cineva pe forum o sa vorbescu cu el sa vedem cum facem sa iau ceva plante ...
4. Tot ma uit pe net si vad acvarii foarte frumoase ... si nu stiu cum trebuie sa fac ca sa obtin si eu unul aja de frumos ...
5. Eu am si o problema pt ca pe la mine prin localitate nu prea e nimeni care sa stie fff bine despre aja ceva... sau cel putin nu cunosc eu ...

si acum ar urma intrebarea

1. Ce ar trebuii sa imi mai cumpar ca sa il fac sa arate excelent...?

am pus si ceva poze ca sa va uitati si sa imi spuneti ce si cum ar trebuii sa imi iau sau daca aveti voi putem sa vb sa cumpar si eu cate ceva ...

http://rapidshare.com/files/398236339/Image000.jpg.html
http://rapidshare.com/files/398236450/Image001.jpg.html
http://rapidshare.com/files/398236528/Image002.jpg.html
http://rapidshare.com/files/398236645/Image003.jpg.html
06-15-2010 01:17 AM
Gaseste toate mesajele acestui utilizator Citati acest mesaj intr-un raspuns
Alex N. Offline
Junior Member
**

RE: Am nevoie urgenta de niste informatii
Salut.
Ce dimensiuni are acvariul? ce filtru ai? ce lumina?
Pune si poze sa vedem cum arata.
Ca sa faci un acvariu sa arate bine ai nevoie de luni bune si multa munca.
06-15-2010 07:16 PM
Alinushvl Offline
Junior Member
**

(06-15-2010 07:16 PM)Alex N. Scris:  Salut.
Ce dimensiuni are acvariul? ce filtru ai? ce lumina?
Pune si poze sa vedem cum arata.
Ca sa faci un acvariu sa arate bine ai nevoie de luni bune si multa munca.

Salut si mersi pt raspuns ...
Acvariu are 70 L , are 60 L 35 l 60 h .... am un filtru aqnael merge pana la 120 de litri ....si mai am un neon care l`am luat dintr`un magazin de pesti nush exact cum ii zice.... stima
06-15-2010 09:05 PM
Alex N. Offline
Junior Member
**

Salut.
In primul rand scapa de scalari, xipho, molly, guppy, pastrezi doar 12-15 neoni (acvariul este mult prea mic).
Filtrul este bun, neonul merge, dar sfatul meu e sa il schimbi cu 2-3 neoane osram 830 T5 24w, au 55cm lungime.
Ce nisip ai? Ai pus sertilizant?
Ca sa ai au acvariu sanatos si aratos tre sa citesti mult, sa stii care sunt necesitatile pestilor si plantelor.
Poti face acvariul frumos, poate chiar ca cele de la ADA, dar asta in timp.
06-15-2010 09:48 PM

Alinushvl Offline
Junior Member
**

(06-15-2010 09:48 PM)Alex N. Scris:  Salut.
In primul rand scapa de scalari, xipho, molly, guppy, pastrezi doar 12-15 neoni (acvariul este mult prea mic).
Filtrul este bun, neonul merge, dar sfatul meu e sa il schimbi cu 2-3 neoane osram 830 T5 24w, au 55cm lungime.
Ce nisip ai? Ai pus sertilizant?
Ca sa ai au acvariu sanatos si aratos tre sa citesti mult, sa stii care sunt necesitatile pestilor si plantelor.
Poti face acvariul frumos, poate chiar ca cele de la ADA, dar asta in timp.

Imi dau seama ca e prea mic... dar nu imi vine sa ii vand sau sa le fac alte chestii..... eu vreau sa stiu ce imi trebuie pentru a face un acvariu frumos... as vrea sa stiu de undeva de unde pot cumpara plante sanatoase , un nisip bun... eu am ceva nisip dar sunt un fel de pietricele de cca 2-3 cm... ca ornament....la mine in orash e si problema pt ca nu gasesc nimik despre pestii de acvariu.... aja ca nu am de unde sa cumpar plante, nisip, neoane speciale, acvarii speciale ... etc
06-15-2010 10:31 PM
Claude Offline
Leviathan

Alaturat: Nov 2008
Reputatie: 1
sunt foarte multe articole pe net despre amenajarea unui acvariu cu plante...

in cateva cuvinte:
plantele ca sa reziste (sa nu mai zic sa creasca si sa se dezvolte armonios) au nevoie de nutrienti, dioxid de carbon (care e tot un nutrient) si de lumina.
Concret:
in primul rand iti trebuie substrat, gasesti in hornbach jbl aquabasis plus , iti trebuie cam 5l (e si punga de 5 parca si de 2, 5). apoi ai nevoie de pietris peste acel substrat (altfel s-ar tulbura etc) , cam 3 kg.

golesti acvariul, pui substratul pui pietrisul , asezi si eventualele pietre sau elmne decorative, elementele tehnice (filtru termometru etc) si abia apoi incepi sa completezi cu apa (cu atentie sa nu deranjezi ce ai facut ). apa sa nu fie decat cativa centimetri deaasupra substratului. plantezi plantele cu radacina si apoi umpli acvariul.

iti dau un link cu video-uri care sper sa te ajute:
http://www.youtube.com/watch?v=1jCuUJDR2sw
http://www.youtube.com/watch?v=jp-FLx6q0Aw

pe langa amenajare ai nevoie de fertilizare . studiaza subiectul, pentru ca nu pto mentiona doar in 3 randuri ce si cum. exista plante care au nevoi diferite si tot asa.

de asemenea ca sa creasca frumos ai nevoie de lumina adecvata...nu orice neon e potrivit, cantitatea de lumina trebuie corelata cu fertilizarea si necesitatile plantelor.

succes!
06-15-2010 11:20 PM
Viziteaza site-ul acestui utilizator Gaseste toate mesajele acestui utilizator Citati acest mesaj intr-un raspuns
Alinushvl Offline
Junior Member
**

mersi foarte mult pt sfaturi... e cel mai bun raspuns pe care l`am citit de cand am postat .... ms foarte mult
06-16-2010 03:34 AM
Claude Offline
Leviathan

Alaturat: Nov 2008
Reputatie: 1
la marbo trade - gasesti neoane T8 (cele cu diametru "normal") si T5 ( cele mai subtiri).

La dimensiunea data de tine iti recomand asta: http://marbotrade.bizoo.ro/vanzare/21197...l-Daylight (neaparat 865 sau 965 la lumina, al doilea -adica 965- fiind cel mai indicat).

http://www.pepika.ro/produse/21-acvarist...ucati.html - asta e substratul, pietris gasesti peste tot.

Pentru fertilizare in coloana de apa iti recomand sa iei feropol si feropol 24 tot de la JBL. vei avea astfel baza unei linii complete de fertilizare (JBL) si daca reusesti sa asiguri si dioxid plantelor, vei avea o dezvoltare decenta.
06-16-2010 07:57 PM
Viziteaza site-ul acestui utilizator Gaseste toate mesajele acestui utilizator Citati acest mesaj intr-un raspuns

Haotik Offline
Administrator

Alaturat: May 2008
Reputatie: 2
Exista acvarii frumoase si aquascaping, pentru a doua chestie ai nevoie atat de multa experienta cat si de talent artistic. Deocamdata sa ne rezumam la un acvariu frumos.

Cum ti-a zis si claude, substrat, plante, instalatie de co2 eventual.

Merge si cu nisip de pe garla bine spalat si curatat si cu niste bile de la JBL pentru hrana plantelor, merge si cu lumina mai slaba dar cu cat tai din bani pentru un acvariu cu atat sansele ca plantele si pesti sa o duca mai bine scad.

Pentru ala al tau mic, cateva plante si eventual o nuca de cocos sau o creanga de copac o sa dea foarte bine.

Uita-te si la acvariile mele si vezi daca iti place cum arat, e pe undeva unu chiar de 60 de litri care arata extraodinar la vremea respectiva.

Daca Dragasani e pe langa Ploiesti, imi suna mie cunoscut cumva localitatea asta dar sunt cam varza la geografie, dai o fuga pe la mine si gasesc ceva plante pentru tine.
06-17-2010 05:37 AM
Alinushvl Offline
Junior Member
**

Dragasaniu e langa Valcea .... Big Grin
as veni cu cel mai mare drag.... ms pt sfaturi o sa ma duc la un magazin si o sa ma alimentez cu claude , substrat, ceva plante ... si instalatie co2 nu am bani momentan dar am un filtru de trage mizeriile si de introduce ceva co2 in acvariu... stima
06-17-2010 05:32 PM
Posteaza raspuns 

Saritura forum: