Cauta Lista Membrii Calendar Ajutor
Ora curenta: 07-30-2010, 06:41 AM Salut, Musafir! (LogareÎnregistrare)

Pesti Acvariu Plante, nevertebrate, alge (apa dulce) Alge
alge nesuferite
Posteaza raspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 in medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
alge nesuferite
crazyalex Offline
Member

Alaturat: Aug 2008
Reputatie: 0
alge nesuferite
Am si eu o problema, azi 15.10.2009 cand mama trezit de dimineata si mama uitat la acvariu am gasit alge pe toata valisneria din acvariu, algele sunt ca o ''caracatita'' si nus e ia dupa valisneria numai daca rup frunza si e multa stufoasa, pana acumanu am avut asa ceva sau alt tip de alge. help???

what's up dac?
10-15-2009 09:34 PM
Gaseste toate mesajele acestui utilizator Citati acest mesaj intr-un raspuns
eXotic Offline
Member

Alaturat: Sep 2009
RE: alge nesuferite
ce mai ai in acvariu si depinde ce neon ai ca sunt unele neaoane care provoaca cresterea Algelor

Acvariu 120 L HOME MADE
10-16-2009 03:07 AM
crazyalex Offline
Member

Pai am asa plante:Hygrophila polysperma , Hygrophila angustifolia , valisneria,si camboba si lumina am un neon t8 de 18 w care sta aprins de la 7 la 9 si d ela 16 la 23. pana a cuma cum spuneamnu mia aparut nici o alga dar acuma mia aparut ai si nus e ia numai daca rup frunza.

what's up dac?
10-16-2009 05:37 PM
eXotic Offline
Member

Hmmm nush zic Bacteri probabil.Habar nu am

Acvariu 120 L HOME MADE
10-17-2009 04:23 AM

crazyalex Offline
Member

Maine sper sa pun nsite poze ca e de mare ajutor

what's up dac?
10-17-2009 04:56 AM
eXotic Offline
Member

cel mai bn

Acvariu 120 L HOME MADE
10-17-2009 06:19 AM
crazyalex Offline
Member

what's up dac?
10-19-2009 03:09 AM
Claude Offline
Leviathan

Alaturat: Nov 2008
Reputatie: 1
sincer sunt foarte nefocalizate pozele tale, asa ca eu unul nu inteleg mare lucru din ele. incerca sa faci de la o distanta de 45-50 cm de acvariu poza (ca sa poata focaliza) si fa jumatate de cursa pe declansator inainte sa apesi pentru poza. dar ca sa incerc totusi sa avansam mai repede in solutionare, spune-mi daca arata cumva astfel:

1.

http://aquariumalgae.blogspot.com/2006/0...algae.html

sau asa:
2.
http://photos1.blogger.com/blogger/4144/...hfghtu.jpg

sau asa:
3.
http://i68.photobucket.com/albums/i26/mr...dalgae.jpg

sau:

4.
http://photos1.blogger.com/blogger/4144/...00/ll3.jpg

algele apar cel mai adesea datorita unui dezechilibru al nutrientilor din acvariu...cum am indoielile mele ca ai dispune de teste dedicate si de fertilizare corecta a plantelor, nu pot sa iti recomand mare lucru dar... preventiv poti incepe un tratament de genul:
- reducere a timpului de iluminat,
- schimburi de apa mai dese,
- curatenie cat mai bine facuta in acvariu (atentie insa la aspirarea substratuluic are trebuie facuta bine insa fara a deranja /tulbura apa etc)...

aplciarea solutiilor bio: - melci de genul neritinelor, pesti precum SAE, Gyrinocheilus aymonieri, si alti mancatori de alge..

oricum nu cauta sa folosesti algicide sau alte substante chimice.repet: NU FOLOSI SUBSTANTE CHIMICE. in cel mai bun caz vei scapa si de plante si de alge in acelasi timp.

Astept raspunsul tau si o sa incerc sa vad daca te pot ajuta mai mult.

In acvaristica, ca in mai orice domeniu, informatia este putere. Accesul la informatie este -aproape- liber. Nu ezita sa citesti mai multe despre microelemente si macroelemente in acvariu, si despre dezechilibre ce pot apare. sa cunosti plantele pe care le ai si cerintele lor imi pare un lucru nu doar de bun simt ci de importanta destul de mare pentru a avea un acvariu frumos.
(Acest mesaj a fost modificat ultima data: 10-19-2009 07:27 PM de Claude.)
10-19-2009 07:17 PM
Viziteaza site-ul acestui utilizator Gaseste toate mesajele acestui utilizator Citati acest mesaj intr-un raspuns

crazyalex Offline
Member

Ar fi poza 4 , dilema mea cea amre e ca sanitaru meu nu le mai mananca (ancistrus femela) finca algele astea miau aparaut acum 3 luni cand am fost plecat o perioada deacasa dar lea mancat sanitaru acuma nu oricum eu fac schimb de apa la saptamana, si fertilizant pentru plante eu folosesc 7bals si planta min imi recomanzi ceva? Apropo am si 4 melci (pomaceee) dar nus e ating de alge imi mananca plantele si vreaus ai scot. O zi buna

what's up dac?
10-19-2009 08:24 PM
Claude Offline
Leviathan

Alaturat: Nov 2008
Reputatie: 1
Acceptand ca ai indentificat corect, atunci in poza 4 e prezentata alga numita pe scurt GBA. In general alga asta se fixeaza pe plante care cresc incet si pe elemnte de decor care sunt mai bine luminate...

Am sa iti dau doua raspunsuri, unul scurt si unul mai lung:

cel scurt:

Ca sa scapi de ea ai in primul rand solutia biologica:
- pestele care mananca in mod cert alga asta este SAE , conditia generala este ca exemplarul sa fie cat mai tanar.
http://www.petresources.net/fish/article/sae.html
- melcul care manaca aceasta alga este Neritina Natalensis (sau neritina zebra). http://en.wikipedia.org/wiki/Neritina_natalensis
Poti cumpara Sae sau neritine din Hornbach, sau de pe net.
- Creste aditia de CO2 si e posibil sa dispara incet incet. (daca nu ai CO2, atunci ar trebui sa sti ca fertilizarea cu substante si lumina dar fara CO2 e o reteta numai buna de crescut alge).

Raspunsul cel lung:

Exista deja de multi ani conceptul ca algele apar doar atunci cand plantele nu o duc tocmai bine. In loc sa te concentrzi pe a scapa de alge ar tb sa te concentrzi ep a face plantele sa o duca cat mai bine consumand toate elementele din apa si nelasand loc pentru alge.

In acest sens ar trebui sa sti ca fertilizarea cu o substanta de la o firma si una de la alta firma nu e deloc recomandata (de mine) mai ales cand nu cunosti ce contin cu exactitate elementele de fertilizare utilizate . Ce faci tu cu plantamin+7balls e o sutrutocamila amestecand doi compusi care nu sunt deloc complementari. (unul de la o firma , altul de la alta firma) altfel spus, mai mult ca sigur ca aduci in apa un element nutritiv in exces in timp ce alte elemente sunt deficitare.

Plantamin e printre cele mai slabe solutii de fertilizare, dar poate fi mai ok/decent daca folosesti solutia completa de la Tetra. (crypto pt radacina, substratul Tetra complete , etc).

Daca doresti un acvariu deosebit, pe viitor ia in considerare sa mergi pe o solutie completa de fertilizare. (Tetra, Sera, JBL, Sau poate chair mai sus Dupla, Aquamedic, denerle, ADA).

Asa cum spuneam deja, fara CO2 degeaba suplimentezi lumina si/sau aditia de micro si macro. Toate sunt legate direct intre ele. Daca nu ai Co2, cauta pe net reteta pentru o Bomba cu gelatina si drojdie, vezi daca consideri ca poti sa o faci si ai cea mai ieftina solutie de a face un adaos minim de CO2.

Incepe cu CO2 si cu indepartarea mecanica a frunzelor foarte afectate. Daca plantele incep sa creasca sanatos si normal, algele vor regresa.
10-20-2009 08:51 PM
Viziteaza site-ul acestui utilizator Gaseste toate mesajele acestui utilizator Citati acest mesaj intr-un raspuns
Posteaza raspuns 

Saritura forum: