Cauta Lista Membrii Calendar Ajutor
Ora curenta: 02-10-2012, 05:41 AM Salut, Musafir! (LogareÎnregistrare)

Pesti Acvariu Diverse Boli si tratamente
Ajutor va rog imi mor pestii!
Posteaza raspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 in medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
somo Offline
Junior Member
**

Alaturat: Jul 2009
Reputatie: 0
Buna ziua,
Am gasit pe net acest forum si m-am bucurat foarte mult ca am gasit acest forum de acum am unde sa intreb unele lucruri despre pesti.

As avea o intrebare au inceput sa-mi moara pestii mia murit un moly si un sifo, au slabit nu mancau nu mai inotau in acvariu, stateau mai mult printre plante si pe nisip.
Acum dupa ce mi-a murit si sifo am pus baktopur in apa ca sa nu se ia boala sila ceilalti pesti.
Am pompa de aer cu fildru si carbuni, temperatura ii buna. Tin sa mentionez ca am fost plecat si apa a fost cam murdara si cand veneam o schimbam aproape toata!
Acum un neon parca vad ca sta printre plante furisat este cam slabut!
Mai am un medicament de la sera omnipur sa pun si dinasta in apa este un lichid verde si ami am un fel de vitamine arata ca sarea mineral salt sa pun si dinasta in apa ca sa previn infectia celorlalti pesti?

Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi! Multumesc anticipat![/font][/size]
07-13-2009 03:36 AM
Gaseste toate mesajele acestui utilizator Citati acest mesaj intr-un raspuns
obiwan51 Offline
Junior Member
**

Alaturat: Jun 2009
RE: Ajutor va rog imi mor pestii!
in primul rand trebuie sa stim putin despre conditiile tale din acvariu, cati litri are, ce plante ai in el, ce mancare le dai frecvent, cat de des schimbi apa, ce tip de substrat folosesti, chimia apei, pesti care au murit aveau ceva pe corp, iar daca planuiesti sa folosesti ceva substante pentru a nu se intinde boala afla ca trebuie scos carbunele din filtru (cand a fost schimbat carbunele ultima data ca ce spui tu suna a otravire cu diferite substante) iar ca tratamentul sa fie eficace trebuie sa stii d c au murit pestii dupa aia aplici tratament pentru cei care mai prezinta simtome in concordanta cu suferinta lor. asteptam detalii pentru a te putea ajuta.

Acvariu 50L home-made -> http://www.youtube.com/watch?v=KJPUOx-w28s
http://obiwan-kenobi51.evony.com
07-13-2009 05:16 AM
Viziteaza site-ul acestui utilizator Gaseste toate mesajele acestui utilizator Citati acest mesaj intr-un raspuns
somo Offline
Junior Member
**

Pai am scos astazi carbunele cand am bagat baktopur si am mai bagat ceva saruri minerale ca am auzit ca baktopur scoate sarurile din apa. Apa o schimb odata la 2 saptamani.

Despre chimia apei nu stiu ce sa spun stiu ca am scos cloru din ea fara mijloace artificiale(chimice), un neon sta ascuns in planta si nu il vad prea bine mi frica ca este bolnav ca sta ascuns, sau asa le place la neoni sa stea?
Cat despre boala lor nimeni nu stie sa-mi spuna nik stiu doar ca au slabit nu mai mancau erau retrasi nu mai inotau stateau ami mult pe fundul acvariului
(Acest mesaj a fost modificat ultima data: 07-13-2009 05:51 AM de somo.)
07-13-2009 05:44 AM
somo Offline
Junior Member
**

Mia mai murit un neon si a mai ramas unu cred ca o sa se duca si el ca singur nu traieste numa in grup Sad
07-13-2009 05:37 PM

obiwan51 Offline
Junior Member
**

Alaturat: Jun 2009
neoni traiesc in card si se recomanda peste 10 la numar pentru a evita stresarea lor. despre baktopur nu stiu cum functioneaza insa eu ti-as recomanda GeneralTonic de la Tetra.

Acvariu 50L home-made -> http://www.youtube.com/watch?v=KJPUOx-w28s
http://obiwan-kenobi51.evony.com
07-15-2009 08:39 AM
Viziteaza site-ul acestui utilizator Gaseste toate mesajele acestui utilizator Citati acest mesaj intr-un raspuns
crazyalex Offline
Member

Alaturat: Aug 2008
somo ai niste poze cu acvariu tau si cu pesti cum arata in starea de fata???

what's up dac?
07-15-2009 04:47 PM
somo Offline
Junior Member
**

(07-15-2009 04:47 PM)crazyalex Scris:  somo ai niste poze cu acvariu tau si cu pesti cum arata in starea de fata???

Pai nu am poze dar acum nu arata rau, am sa repet peste 24 de ore tratamentul cu baktopur direct!

Ieri i-am facut o baita la un sifo in 1 litru de apa din acvariu cu o jum de baktopur! Astazi se simte bine inoata prin tot acvariul numai ca nu l-am vazut sa manance!
07-15-2009 11:10 PM
somo Offline
Junior Member
**

Mentionez ca pestele ala mia murit ms de sfaturi Wink
07-30-2009 02:01 AM

Posteaza raspuns